Intel·ligència artificial

5 Consells clau per a la redacció de prompts eficients en educació

En l'era de la intel·ligència artificial, els prompts o indicacions s'han convertit en una eina essencial per millorar la interacció entre humans i màquines. En l'àmbit educatiu, redactar bons prompts pot facilitar la generació de contingut, l'assistència en tasques i l'aprenentatge personalitzat. En aquest article, explorarem 5 consells clau per redactar prompts eficients que maximitzin els beneficis de les IA en l'educació.

Consells

1. Defineix l'objectiu del prompt clarament +
Abans de redactar qualsevol prompt, és fonamental tenir clar l'objectiu. Un bon prompt ha d'estar alineat amb el que vols aconseguir, ja sigui respondre a una pregunta específica, generar idees creatives o proporcionar assistència en la resolució de problemes.

Exemple:
Incorrecte: "Explica'm alguna cosa sobre història."
Correcte: "Explica les causes principals de la Revolució Francesa en format d'assaig breu."

Consell: Assegura't que el prompt contingui prou informació per guiar la IA i que la resposta sigui útil i precisa. 

2. Utilitza un llenguatge clar i directe +
El llenguatge ambigu o complex pot portar a respostes incorrectes o incompletes. És important que els prompts siguin concisos i clars, utilitzant un llenguatge que els estudiants o professors puguin entendre fàcilment.

Exemple:
Incorrecte: "Desenvolupa una dissertació sobre les implicacions de l'epistemologia en la pedagogia contemporània."
Correcte: "Explica com la teoria del coneixement afecta les pràctiques educatives actuals."

Consell: Si és necessari, divideix els prompts en passos més petits per facilitar la comprensió i obtenir una resposta precisa. 

3. Contextualitza el prompt +
Proporcionar context addicional ajuda les IA a entendre millor el propòsit de la tasca i a millorar la qualitat de la resposta. En l'àmbit educatiu, proporcionar informació extra, com exemples o referències, pot fer que els resultats siguin més precisos i rellevants.

Exemple:
"Escriu un assaig de 200 paraules sobre la importància del reciclatge, basant-te en dades recents sobre la contaminació plàstica."

Consell: Incloure paraules clau o restriccions com "en 200 paraules" o "basat en dades recents" ajuda a delimitar el tipus de resposta esperada. 

4. Fes preguntes obertes per fomentar la creativitat +
Si el teu objectiu és obtenir respostes detallades o creatives, opta per preguntes obertes. Això és especialment útil en contextos educatius, on els estudiants poden explorar idees i conceptes de manera més profunda.

Exemple:
Incorrecte: "És important l'aprenentatge personalitzat?"
Correcte: "Com creus que l'aprenentatge personalitzat pot millorar el rendiment acadèmic dels i de les estudiants?"

Consell: Evita preguntes tancades que limitin la resposta a un simple "sí" o "no". Deixa espai per a la reflexió i l'anàlisi crítica. 

5. Revisa i ajusta els prompts segons els resultats obtinguts +
La IA no sempre respondrà de la manera esperada al primer intent. Després d'analitzar les respostes generades, ajusta els prompts per ser més específics o clars si és necessari.

Exemple:
Si un prompt general com "Escriu sobre els beneficis de l'educació en línia" produeix una resposta vaga, pots modificar-lo a: "Descriu tres beneficis concrets de l'educació en línia i com afecten l'aprenentatge."

Consell: Fes proves amb diferents versions del mateix prompt per trobar la millor manera d'obtenir la resposta desitjada. 

Conclusió

Redactar bons prompts és una habilitat essencial en el context educatiu per aprofitar al màxim les eines d'intel·ligència artificial. 

Seguint aquests consells, no només milloraràs la precisió i la rellevància de les respostes, sinó que també crearàs una experiència d'aprenentatge més rica i interactiva per a estudiants i docents. 

Comença a experimentar amb els teus propis prompts i descobreix el potencial que la IA pot oferir!


VOLS aprendre MÉS SOBRE La IA i com crear bons prompts?

Et deixem a continuació dos cursos que poden ser del teu interès:


Aquests cursos són impartits per Comenio, entitat que a més té una plataforma d'IA que ajuda al professorat en la planificació de les seves classes i activitats. Aquesta plataforma compta amb més de 100 eines dissenyades específicament per ajudar als i les docents a crear i organitzar les seves sessions formatives i material didàctic.

Gràcies per llegir-nos! No oblidis compartir aquest blog si creus que pot ajudar a ALTRES PERSONES.

El formulario CRM se cargará aquí

Correu

info@actilearning.com

Telèfon

+34936070791